Vecka 18 | Peterson mot Larsson i WTA-turneringen i Rabat

24

Johanna Larsson mot Rebecca Peterson i WTA-turneringen i Rabat och Elias Ymer mot Marco Trungelliti i ATP-turneringen i Istanbul. Måndagen bjuder på ett par riktiga godbitar!

Elias Ymer vann två kvalmatcher mot först Safranek coh sedan Hurkacz. Den förstenämnde en spelare Ymer bör slå och det blev seger med 7-6, 6-1. Mer ovisst mot polacken Hurkacz, men Ymer vände till vinst efter att ha förlorat första set i tiebreak. 7-5 i avgörande set dessutom, en typ av vinster som är bra för moralen.

Mindre bra var dock Mikael Ymer som kvalade till challengern i Ostrava. Tjecken Jan Satral, idag rankad 367, vann efter 7-6, 6-2. Ymer hade en setboll i första set. Båda tycktes ha svårt med servandet, ett problem som fortsatte i kvalfinalen för Satral som var chanslös mot 345-rankade Elliot Benchetrit.

Apropå lustiga och märkliga resultat. Christoffer Solberg kvalade till en 15000-dollars i Uganda. Resultat?
Christoffer SOLBERG [1] – Mehluli Don Ayanda SIBANDA 6-0 1-6 0-6

Damer

WTA Rabat Länk link
Johanna Larsson och Rebecca Peterson är båda i Marocko och kommer att mötas i första omgången. Matchen går på centercourten som match 2 på måndagen. Den som går vidare till andra omgången får möta antingen Sara Errani eller Zarina Diyas.

Till skillnad mot Larsson är Peterson också med i dubbelturneringen tillsammans med Sara Sorribes Tormo.

$15,000 Cairo (grus) Länk link
Marina Yudanov och Molly Helgesson på plats.

Herrar

ATP Istanbul Länk link
Elias Ymer lottades mot en annan spelare från kvalet. Det blir match mot argentinaren Marco Trungelliti [188] under måndagen. Vid eventuell vinst väntar troligen Pablo Lorenzi.

Robert Lindstedt i dubbelturneringen med Dominic Inglot.

Brazil F2 Futures ($15K, grus) Länk link
Christian Lindell är förstaseedad. Lindell var gångna veckan i semifinal i Brasilien, men förlorade där mot 740-rankade Ugo Carabelli.

Uganda F1 Futures ($15K, grus) Länk link
Niklas Johansson är med och kommer få möta en kvalspelare.

Tunisia F17 Futures Länk link 
Stefan Petrovic (född 1999) och Marko Vejnovic (2000) är klara efter kval.

Turkey F17 Futures Länk link
Robin Thour klarade kvalet.

Föregående artikelSommartouren sparkade igång i Sandared
Nästa artikelYmer tog inte chansen i Istanbul

24 KOMMENTARER

 1. Mikael Ymer ledde dessutom första set mot Satral med 5-0. Han servade för det första setet hela FYRA gånger!!
  Det är svårt att bilda sig en uppfattning om Mikaels tennis, med tanke på hans höga toppar och djupa dalar. Förhoppningsvis kan det lossna ordentligt nu under grussäsongen.

  Bra seger från Elias sida när han besegrade Hurkacz i kvalfinalen. Som du skriver så borde det kunna bli seger i första rundan, skulle påstå att det är 60-40 till Elias fördel. I en eventuell andra runda så finns stor chans till seger då en iskall Lorenzi väntar.

  Blir en spännande vecka med andra ord!

  • Tyckte Peterson missade många enkla bollar i dom två sista seten. Kändes som hon blev otålig i Johannas gnetspel.
   Hoppas vi får se dom spela mot varandra mer fast längre fram i turneringen. ?

   • Instämmer. Ju fler bollar över nät, desto större var chansen att Larsson skulle vinna poängen. Det är inte lätt att spela väldigt offensivt på WTA-touren. Larsson kunde också utnyttja Petersons andraserve och inte låta henne få onödigt lätt övertag på sitt andraslag.

 2. De spelar ett liknande spel. RP lira för snålt och många UF som resultat. Men var är djupledsspelet? En lös cross eller en rak slice i serverutan hade gett den som vågat 20 poäng!

 3. Bra försök av Molly Helgesson mot Topalova ändå. De är lika unga och det skiljde bara tre bollar, Topalova 23:a på årsrankningen för juniorer.

 4. Jahapp, Larsson utklassad av Errani. 3-3 sedan fick hon inga fler gem och blev även varnad för sitt beteende.

  Märkligt att Peterson inte lyckades vinna. Dock spelade Errani bra.

 5. Yudanov till kvartsfinal efter ha räddat 19 av 24 breakbollar idag.
  Riktigt starkt.
  Lindell fortsätter att visa svag form.
  Förlust mot nummer 803 idag.

 6. Intressant med Yudanov är att hon går bäst av alla svenska spelare just nu, i varje fall sett till antalet vunna och spelade matcher. Spännande resa, klättringen uppåt kommer att fortsätta ett tag till.

 7. I den turneringen som Yudanov spelar är Topalova framme i semifinal. Alltså samma spelare som gick till semi i den turneringen Hennemann vann. Också intressant som jämförelsematerial.

  Hennemann är för övrigt uppställd på att spela i SEB Outdoor Open, en G4 i slutet av maj. Vill väl försvara sina 60 poäng där från förra året, men lär inte bli några fler G4:or efter det om hon vinner. Ett väldigt starkt svenskt startfält i den turneringen, så bör bli svensk seger och många svenska poäng där. Men först är det ju två 15k på hemmaplan.

 8. För den som följt debatten i sociala medier mellan Elias Ymer och Johanna Larsson så tycker jag nästan att förbundet kastar ännu mer bensin på brasan genom att kalla 25:an i Båstad för en nysatsning. Snudd på oförskämt att marknadsföra något på det sättet och ett hån mot damtennisen, i varje fall de som gör besväret att sätta sig in i det. För det är ju ingen ”satsning”.

  I åratal har det nu varit två 25:or i juni på hemmaplan. Faktum är att Båstad bara ersätter den vecka som tex Lund hade förra året och Helsingborg året innan. En 25000-dollars ersätts av en annan 25000-dollars, fast på en annan ort. Den här tävlingen kommer inte attrahera andra spelare än de som hade kunna komma till tex Lund eller Helsingborg. Det är samma nivå. Hade förbundet med sponsorer kunnat genomföra en 60 000-dollars istället, vad hade man kallat det då? Typ ”satsning”?

  • Ja det märks att Ymer fortfarande är ung och omogen i den här debatten. Larsson konstaterar ju bara fakta, de har inte gjort resultat i närheten av vad Larsson och Arvidsson har gjort under lång tid och ändå är det damturneringen som slopas. Så att då komma med kommentaren ”PS, trodde du var bättre än så här” #StayClassy känns ju väldigt barnsligt.

   Visste ni förresten att Elias Ymer är med i tennisspelet World Tour Tennis som släpps i maj? Spelet ser väl inte sådär jätteroligt ut (det är verkligen brist på bra tennisspel), men att Ymer är med bland de typ 20 ATP-spelare som licensierats tyder på att man trodde på att han skulle vara mycket högre rankad nu än när de började rekrytera spelare för ett par år sen antagligen. Inte lätt att veta sånt, men där gick de på en mina.

  • Tyckte också att det verkade märkligt. En 25a lär inte locka Larsson och knappast Peterson heller. Lör inte locka många topp 200. Så någon stor möjlighet för svenska spelare att visa upp sig blir det inte. Och dom du säger – två 25or i juni har det funnits i många år…

 9. Ja, minst sagt pinsamt av Wallén&Co och kalla 25:an för nysatsning. Båstad istf Lund. Samma pengar. Ingen som kämpar för svensk damtennis längre. Behövs en ny Margareta Bönström.

 10. Karlskronas damturnering fortfarande inte lottad. På deras hemsida står:

  ”Dessutom har fem av klubbens tävlingsjuniorer tilldelats Wild Cards till tävlingen. ”

  Kul, det fortsätter med att klubbarna ger WC till sina egna spelare istället för de som behöver det mest.

  • Jag tror inte direkt det är bättre för svensk herrtennis att kvalet fylls av spelare utan rimlig chans att gå vidare. Gör det någon skillnad att t.ex. Erik Eliasson eller Ossian Swahn som aldrig vunnit en senior- eller juniormatch på ITF-nivå i sitt liv fyller en plats istället för att den står tom? Det är samma sak i mina ögon. Däremot kan man fråga sig varför många väljer bort tävlingen. Det är bara en enda 2002:a med (Olivia Malm), resten är 2001 eller äldre.

   Man kan även fråga sig varför de bättre spelarna som JCA, Östlund, Malmqvist väljer andra tävlingar istället för att spela på hemmaplan. Tävlingen verkar inte vara jätteattraktiv.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här