SweTennis – svensk tennis i fokus

Vecka 4: Challengerspel och SM-vecka i Falun

Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Challengerspel i Frankrike och i USA och SM-vecka i Falun. Det är en del av veckans program.

Vi är framme i vecka 4 och än så länge är det bara Johanna Larsson som vunnit en match i en main draw. I övrigt har det handlat om kvalspel och förluster i första omgången för svensk del.

Markus Eriksson föll i första omgången i futuretävlingen i Manacor, Spanien, efter tre set mot 647-rankade Billy Harris.

Cornelia Lister kvalade inte in i singel i $60,000 Andrezieux-Boutheon, men ett bra resultat i dubbel kan innebära att topp 100 nås. Lister spelar med Nicola Geuer, de är förstaseedade, och vann sin första match.

Rebecca Peterson
Efter Australian Open blir det nu spel i USA och Newport Beach. Tävlingen, en challenger,  ingår i WTA 125-serien. Rebecca lottades mot en spelare från kvalet, 217-rankade Kostova. Vinnaren där möter sedan antingen Vickery eller Rodina, två spelare som är en bit före Peterson på rankingen.

Elias Ymer
Första turneringen inomhus 2018 för Elias, som möter fjärdeseedade Sergiy Stakhovsky i challenger i franska Rennes. Sannolikheten är stor att de möts igen i nästa månad fast då i Davis Cup. Ukrainaren stöp på första hindret (Bachinger) i kvalet till Australian Open och förlorade mot en annan tysk (Moraing) i semifinalen i Koblenz i helgen. Mats Moraing gick sedan hela vägen och vann sin första challenger.

Mikael Ymer
Det är elva månader sedan Mikael gjorde comeback och det börjar snart bli tal om att ha poäng att försvara. Efter ett lyckat kval är Ymer också inne i challengern i Rennes och lottades mot Ernests Gulbis. Denne gjorde säsongsdebut i Koblenz förra veckan och föll då efter tre set i första omgången mot 529-rankade Benjamin Hassan. Gulbis är med på wild card.

JSM 18 och USM 21 i Falun
Erik Grevelius och Kevin Chahoud samt Alexandra Viktorovitch och Caijsa Hennemann är finalseedade i 18-årsklassen.
Lottningar: http://svtf.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=643478A4-2AD2-45FC-84FF-47DAC87C2BBC

Ytterligare ett par svenskar kvalar till ITF-turneringar den här veckan.

Exit mobile version