15-årige Mikael Ymer seglar vidare i US Open

0

Mikael Ymer (Foto: Bengt Helmersson, Tennisbilder.se)

Mikael Ymer är mycket glädjande vidare till åttondelsfinal i US Opens juniorsingel. Detta efter komfortabla 7-5 6-2 mot koreanen Yunseong Chung.

Att Mikael Ymer är en av de största talangerna svensk tennis fått fram på mycket länge är ingen hemlighet. Han har inte fyllt 16 år ännu men att han har mycket tennis i sig råder det inget tvivel om. Han kvalade in i US Opens juniorsingel, vann sin första match i raka set och följde nu upp detta med ytterligare en vinst i raka set.

För motståndet stod faktiskt ett årsbarn. Koreanen Yunseong Chung har hunnit fylla 16 år men är precis som Mikael 98:a. Koreanen slog i första omgången ut tioseedade hemmaspelaren Michael Mmoh, men mot Ymer fick han sträcka vapen.

Matchen inleddes med att spelarna höll varandras servegame tämligen behagligt. Vid 5-5 fick dock Ymer läget och gick fram till 0-40 i Chungs serve. Vid den tredje breakbollen kom servegenombrottet. Mikael följde upp detta med att serva hem setet blankt.

I det andra setet stod Skarakillen för ett tidigt servegenombrott. Chung bröt dock tillbaka till 2-2, men efter det blev det inget mer game för koreanen.

Mikael Ymer ställs nu mot åttondeseedade ryssen Roman Safiullin.

[su_post field=”post_date”]

Föregående artikelAppelgren tvingades bryta i US Open
Nästa artikelLindell enkelt vidare

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här