$50,000 Bendigo: Celik fortsätter övertyga – klar för kvartsfinal

2

adidas hardcourt

Susanne Celik är i kanonform. I natt avfärdade hon japanskan Ayaka Okuno med 6-1, 7-5 och Celik är klar för kvartsfinal där hon möter Jessica Moore. Med Rebecca Peterson sjuk och Ellen Allgurin skadad, så är det Celik som får försvara de svenska färgerna.

Förra veckan var Celik i semifinal i Bendigo och det kan det mycket väl bli denna vecka också.

Lottningarna har varit rätt märkliga de senaste veckorna, där svenskorna fått möta varandra tidigt i turneringarna. Eller fått möta Jessica Moore. Nu får Moore möta en svensk spelare för femte gången under oktober och november. Moore har 0-4 i matcher mot Rebecca Peterson och Ellen Allgurin. Den sviten hoppas Celik kunna förlänga.

Oflyt präglade sista veckan i Australien

De tre svenska spelarna har gjort det väldigt bra under veckorna i Australien, som vi varit inne på tidigare. Tyvärr går det inte att gardera sig mot sjukdomar och skador. Rebecca Peterson har varit krasslig senaste veckan och fick avbryta matchen igår mot Susanne Celik. Och Ellen Allgurin skadade sig i tisdags.

– Jag sträckte mig i magen och det gjorde fruktansvärt ont och det fanns ingen möjlighet att spela. Sjukt tråkigt för jag var oerhört taggad på den här sista tävlingen och spelet kändes grymt bra i kvalet, säger Ellen Allgurin.

Ellen har spelat hela 27 matcher sedan början av oktober. I veckan nådde hon sin hittills bästa ranking, 437.

– Jag har fortfarande gott om tid att utveckla mitt spel och klättra på rankingen, så jag känner ingen stress över det här. Det är bara att blicka framåt, säger Allgurin.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

 

Föregående artikelLindstedt efter säkrad semifinalplats: Vi pushar varandra
Nästa artikel”Roger är extraordinär som spelare och även som person” – Edberg talar ut om samarbetet

2 KOMMENTARER

  1. Man kan också notera att två spelare som Celik slog i förra turneringen är i kvartsfinal på andra halvan. Liu slog Gavrilova och Yang slog Hibino.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här