Hektiskt dygn för Allgurin efter finalsegern i Toowoomba

Ellen Allgurin i Toowoomba. (Foto: privat)
Ellen Allgurin i Toowoomba. (Foto: privat)

Från ostkusten till västkusten, från Toowoomba till Perth är det 350 mil och en flygtid på ca 5 timmar. Från final till kvalspel på mindre än ett dygn. Helgen har varit jäktig för finalvinnaren Ellen Allgurin, som vann sin andra ITF-titel i lördags.

Efter titeln i 15K-turneringen är det nu 25K-turneringen och kval som gäller i Perth.

– Det blev stressigt efter finalen. Jag fick snabbt duscha och äta något litet och direkt åka till flygplatsen för att hinna med flyget. Egentligen skulle jag ha spelat idag, men det blev flyttat till imorgon på grund av regn. Kanske lite tur, men jag känner mig riktigt taggad på att spela match igen och det hade inte varit några problem att spela idag. Nu blev det ett träningspass idag istället och match imorgon, säger Ellen Allgurin.

Ellen Allgurin slog Jessica Moore i finalen. Moore sade i en kommentar på Aceland Tennis att hon kände sig utspelad.

– Jag är jättenöjd med veckan. Vi flög dit på måndagen och jag spelade första omgången på tisdagen. Första två matcherna var svårspelade i storm, men jag höll fokus och är nöjd med hur jag genomförde alla mina matcher. Första set i finalen var riktigt bra. Jag var lite nervös innan finalen eftersom jag väldigt gärna ville vinna titeln. Dessutom förlorade jag finalen veckan innan, säger Allgurin.

I juni förra året nådde Allgurin sin hittills bästa ranking, 441. Sen blev det inte mycket mer spel och efter ett långt skadeuppehåll var Allgurin utanför topp 1000. Nu har marschen uppåt inletts. Med de två turneringarna i Australien är Allgurin väldigt nära 500-strecket.

– Jag har spelat 47 singelmatcher sedan 20 juli och det känns grymt. Jag känner att jag utvecklas och njuter av att spela match. För varje match jag spelar blir jag en erfarenhet rikare och att få vinna tävlingen är en bra start för fortsatt tävlande, säger Allgurin.

Till Perth får hon sällskap av Rebecca Peterson, Susanne Celik och Hilda Melander samt landslagstränaren Lars-Anders Wahlgren. Allgurin har rest med sin bror vid de två tidigare tävlingarna.

– Jag kommer att fortsätta på samma spår. Det är kul att svenskarna har kommit, men för min del är det samma uppladdningar inför match och liknade som gäller, avslutar Ellen Allgurin.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.