“Träning själv finns knappt” – möt den i Elitserien obesegrade tränaren

Det kvittar egentligen hur det ser ut på papperet. I realiteten är alltid Lidköpings TK där och luggar poäng av favoriterna. I bräschen för sitt lag går ofta 29-årige Staffan Falkenström.

– Lidköpings TK har alltid haft en grym lagsammanhållning där man verkligen spelar för klubbmärket med glädje, säger den obesegrade Falkenström.

 

Han kanske är mest känd för att ha besegrat Rafael Nadal i väldigt unga år. Staffan Falkenström börjar närma sig 30 år men det hindrar honom inte från att sätta de yngre elitserieförmågorna på plats. Sex matcher hittills och vinst i samtliga för Falkenström som själv är överraskad över framgångarna.

– Ja, väldigt. Min kropp är inte i bra fysisk form så var orolig hur jag skulle palla med överhuvudtaget, men någonstans finns tävlingsmänniskan som gör att man klarar att ta ut det lilla extra.

Vad gör du när du inte vinner elitseriematcher?

– När jag inte snubblar in på banan jobbar jag som klubbtränare i Lidköping.

Spelar du någon annan tävlingstennis än Elitserien?

– Har inte varit någon direkt tävlingstennis för mig på flera år då jobbet gör att man inte själv har ork och tid att spela.

Hur mycket tränar du?

– Träning själv finns knappt inte, skrattar han och fortsätter:

– Innan årets elitserie har jag tre egna pass i kroppen med Pablo Figueroa som är grym att spela med om man ska hitta tempot snabbt.

Förklaring till att du slår alla “kidsen” som ju tränar för fullt?

– Vet inte riktigt. Jag spelar nog lite annorlunda tennis än vad de yngre gillar genom att försöka ta bollen tidigt samt komma på nät när chansen uppstår. Men man tycker nog att de ska plocka ner mig.

Det känns alltid som Lidköping överpresterar i Elitserien, förklaring?

– Lidköping har alltid haft en grym lagsammanhållning där man verkligen spelar för klubbmärket med glädje. Något som vi vill ha i hela föreningen.

Du och Serdar Bojadieva har vunnit varje dubbel mot bra motstånd, hur kommer det sig?

– Serdar och jag har inte spelat innan men kompletterar varandra riktigt bra med hans hårda servande och grundspel så kan jag sköta mer av nätspelet som jag trivs med bäst.

 

Falkenströms vinster i singel: Mikael Ekman 6-1 7-6, Eric Ahren-Moonga 7-6 6-2, Mohammed Shabib 7-6 2-6 10-8

I dubbel med Serdar Bojadieva: Magnus Öhrvall/Mikael Ekman 6-0 6-2, Patrik Rosenholm/Tobias Blomgren 3-6 7-6 10-7, Isak Arvidsson/Christian Samuelsson 7-5 6-2

Spelare i Elitserien som hittills är obesegrade i både singel och dubbel: Marcel Zimmermann, Boy Westerhof, Daniel Berta, Staffan Falkenström och Pablo Figueroa.

 

 

 

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 38 | Hur följs en svensk succévecka upp?

Hur blir Rebecca Petersons reaktion efter första WTA-titeln? Kan Markus Eriksson ta med sig positiv energi från Davis Cup till challengern i Biella?

Historisk seger för Rebecca Peterson

Vann karriärens första WTA-titeln i Nanchang i Kina.

Fanny Östlund vann W15 Kairo

Tredje ITF-titlen i karriären.

Davis Cup: Sverige-Israel 3-1

Avgörs i Kungliga tennishallen fredag och lördag.

Vecka 37 | Rebecca Peterson seedad i WTA Nanchang

Förutom Davis Cup riktas vårt fokus mot Asien denna vecka.