Tufft startfält i Jönköping

PatrikRosenholm-2

Kampen om vem som får wildcardet till Stockholm Open avgörs i Jönköping. Det är fördel Patrik Rosenholm, som bör kunna gå en bit in i turnerigen även kommande vecka.

Rosenholm får återigen möta Christoffer Solberg, som han slog relativ enkelt i Falun. I omgång två väntar vinnaren mellan Eric Ahren Moonga och Joe Salisbury. Det innebär att Isak Arvidsson, huvudmotståndaren i kampen om en plats i Stockholm Open, måste slå både Micke Kontinen och Jurgen Zopp för att ta sig till en nödvändig final.

Vinnaren i Falun, Edward Corrie, är förstaseedad även i Jönköping. På andra halvan finns Micke Kontinen. Han kommer närmast från spel i två Challengers, där han var i kvartsfinal i Szcezecin. Kontinen har bara förlorat en av de nio senaste mötena med svenskar och det var mot just Isak Arvidsson i år. De kan komma att mötas i andra omgången. Kontinen möter Daniel Windahl i första omgången.

Övriga seedade är vid det här laget välkända namn från turneringarna i Danderyd och Falun.

Casper Ruud, 15-åringen från Norge, kvalade in efter seger mot Igor Tubic. Casper blev den yngste spelaren någonsin att vinna det norska mästerskapet. När man hör efternamnet Ruud ringer en klocka. Pappa är Christian Ruud, Norges bäste spelare genom tiderna.

Svenska spelare som tog sig vidare från kval var Christian Samuelsson, Jesper Brunström, Carl Söderlund och Eric Ahren Moonga. Söderlund, född 1997, får göra sitt första framträdande i en maindraw.

De som fick wildcard var Morgan Johansson, Jonathan Mridha, Stefan Borg och arrangörsklubbens Adam Gustavsson.

Future Jonkoping

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.