Allgurin förstaseedad i Båstad

0
Ellen Allgurin (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Ellen Allgurin (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Ellen Allgurin är förstaseedad i den första av två 10K-turneringar i Båstad. Frågan är vad Kajsa Rinaldo Persson kan hitta på när de möts i den första omgången?

De båda har mötts det senaste året i Mastersslutspelet förra sommaren och då vann Allgurin i två raka set.

2014 lyckades ingen svenska ta sig vidare från kvartsfinalerna, men i år ska det bli bättre.

Redan i första omgången blir det helsvenska möten. Kvalspelarna Maja Örnberg och Anna Hermann möts och någon kan ta ett steg mot ranking.

Hanna Börjeson tog sig från kvalet in i turneringen och stöter på åttaseedade Cornelia Lister i första omgången. En tänkbar kvartsfinal är annars mellan Lister och Allgurin.

Julia Rosenqvist är en match från att få rankingpoäng för första gången. Möter Rebecca Poikajärvi i första omgången i ett intressant möte.

På undre halvan är det två svenskmöten: Fanny Östlund-Malin Ulvefeldt och Jacqueline Cabaj Awad-Ida Jarlskog.

Allgurin och Lister är de enda seedade från Sverige. Här är lite fakta om övriga seedade:

2) Melanie Stokke. 18-årig norska, rankad 438. Tog i mars sin andra 10K-titel i El Kantaoui. Hon har en bra forehand och fick möta Caroline Wozniacki i Fed Cup nyligen. Hon har 4-2 mot svenskt motstånd.

3) Dea Herdzelas. 18-åring från Bosnien och rankad 440. Vann två 10K-titlar under 2014. Har en final i år. Hade 3-1 mot svenskt motstånd under 2014 (förlusten mot Rebecca Peterson). Var i en semifinal 2014 i Båstad.

4) Yuliana Lizarazo. 441-rankad som testat att kvala till två WTA-turneringar i år (Bogota och Rio). Fed Cup-spelare för Colombia. Har sju 10K-titlar varav en i Båstad 2011. 4-1 mot svenskt motstånd, men Cabaj Awad slog henne förra året.

5) Carolin Daniels. En final och en semi ifjol i Båstad. 22-årig tyska som bara vunnit en 10K-turnering i karriären, men har spelat många 25K-turneringar och håller en rätt hög nivå. Rankad 523 och har 5-3 mot svenskt motstånd.

6) Olga Fridman. Från Ukraina, bara 16 år (född 1998) och är rankad 532. Vänsterhänt spelare som var högt rankad som junior. Vann sin första ”tia” förra året.

7) Laura Schäder. 22-årig tyska, rankad 589. En ITF-titel i karriären och den togs 2012.

 

2015-Bastad-itf-1

Föregående artikelEn gyllene chans till en ATP-titel – men den missades
Nästa artikelEfter Karlskrona – i Båstad höjs nivån

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här