Celik: ”Blir spännande att möta en legendar”

Susanne Celik
Susanne Celik

Susanne Celik går nu in på sin andra av tre veckor i Japan. En 50 000-dollars i Fukuoka väntar, på gräs uppger ITF. Men är det verkligen så?

– Nej, det är inte riktigt gräs kan jag säga.  Det är syntetiskt gräs, mer som matta, typ filt, säger Susanne Celik.

På den här nivån är konkurrensen stenhård och det är hög kvalitet på startfältet. Celik ställs i första omgången mot veteranen Kimiko Date-Krumm, som är 24 år äldre än Celik. Japanskan är rankad 148 idag och gör fortfarande resultat på WTA-touren. Dessutom är hon som bäst på den här typen av underlag.

– Det ska bli riktigt spännande att gå in och möta en sån krigare och legendar som hon är. Det kommer bli en bra utmaning för mig och ser fram emot matchen helt klart, säger Celik.

KLTK blir Celiks hemmabas

Förra veckan kom beskedet att Susanne Celik byter klubb och bas, från Kramfors till Stockholm och Kungliga Tennisklubben.

– Jag tror att det här är vad jag behöver för att ta nästa steg, säger Susanne Celik.

Celik har sedan gymnasietiden haft Kramfors Tennis som utgångspunkt och Richard Hansson som tränare. Efter sex år är det dags att ta nästa steg. Örebrotjejen har knappt två timmars resa med tåg från Örebro till Stockholm.

– När jag exakt kommer att flytta kan jag ännu inte riktigt sätta datum på. Mina träningsveckor och dagar kommer att vara på KLTK. Kungliga är en riktigt bra klubb med fina möjligheter. De har allt. Jag var där och tränade och kände direkt att upplägget där var något som passade mig väldigt bra, säger Celik.

Ansvarig blir nu KLTK:s sportchef Rickard Billing.

– Jag har god kemi med tränarna där. Billing och Magnus Ennerberg känner jag sedan tidigare. De gör ett riktigt bra jobb, så jag ser fram emot att se vad framtiden har att erbjuda. Min hemmabas blir KLTK och vi ska försöka ha med tränare så ofta det går på tävlingar, säger Celik.

Dörren inte stängd för Franska Öppna

Medan både Elias Ymer och Christian Lindell i lugn och ro kan förbereda sig för kvalet till Franska Öppna, så är verkligheten helt annan för de svenska tjejerna. Det krävs en hel del återbud för att Susanne Celik ska komma in i kvalet.

– Just nu är jag 22:a i listan till RG. Det känns tufft såklart, men samtidigt är inget omöjligt. Jag är inte helt säker, men har definitivt tankar kring att åka och chansa. Men det får vi se som sagt, säger Celik.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.