Ymer slog Pella – klar för huvudturneringen i Wimbledon

Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Elias Ymer gjorde det igen! Han vann kvalfinalen i Wimbledon mot Guido Pella med 6-1, 7-6, 6-7, 7-6. Därmed är Ymer klar för sin tredje Grand Slam-turnering i rad och det är en bedrift i sig.

Ymer fick en bra lottning i kvalet. Idag var han favorit mot 99-rankade Guido Pella, grusspecialisten som Ymer slog i Challengern i Caltanissetta för ett litet tag sedan.

Jag har inga siffror på det, men att en 19-åring kvalar in till tre raka GS-turneringar är stort.

Ymer tog hem det första setet i rasande takt, 6-1 på blott 18 minuter. Först i andra set vaskade argentinaren fram sin första breakmöjlighet och servegenombrottet var ett faktum. Pella hade möjlighet att serva hem andra set, men då bröt Ymer tillbaka. Det blev tiebreak och där blev det klara 7-3 för Ymer.

Men matchen var inte avgjord. Tredje set följde i samma tecken som det andra. Ymer hamnade i underläge tidigt, men återigen kunde inte Pella serva hem setet. Ymer bröt tillbaka till 5-5, men den här gången var Pella starkast i tiebreak, 7-4 och det var 2-1 i set.

I det fjärde följdes spelarna åt tills Ymer fick ett välkommet break till 5-4 och chansen att serva hem matchen. Men då bröt Pella tillbaka blankt. Gummiarm? Matchen kom att avgöras i ett nytt tiebreak. Ymer spelade hem det med 7-4 och därmed var matchen i hamn.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.