ITF Plantation: Susanne Celik vidare efter vändning

Susanne Celik
Susanne Celik

Susanne Celik och Sofia Arvidsson har inlett säsongen med ett par veckors spel på grus i Florida. Celik är vidare till andra omgången i Plantation ($25,000), men Arvidsson blev utslagen direkt.

Quirine Lemoine,  291-rankad holländska, var Celiks första motståndare. Efter att tappat första set med 3-6, vände Celik till vinst efter 6-4 i ett jämnt andra set och 6-2 i tredje där Celik fick ett tidigt break.

Celik, som är femteseedad, möter i andra omgången vinnaren mellan Maria-Elena Camerin och Indy de Vroome.

Sofia Arvidsson fick en svår lottning. Andraseedade Dinah Pfizenmaier, rankad 142 idag men tidigare på topp 100, valde bort kvalet till Australian Open för att istället få många matcher på grus i Florida efter en tung period. Det var med andra ord två spelare med mycket att bevisa som möttes.

Det blev också svensk förlust med 2-6, 6-7. Sofia gjorde match av det i andra set och var nära att ta matchen till ett tredje och avgörande set. Vid ställningen 4-5 hade tyskan chansen att serva hem matchen. Så långt hade Sofia bara haft en breakboll med sig, men Sofia vände till 6-5 och hade också en setboll i tyskans serve. Det blev ett tiebreak som Pfizenmaier vann med 7-5 och därmed är det redan färdigspelat för den här veckan för Arvidssons del.

– Jag måste hitta mitt självförtroende och börja tro på mitt spel och detta var ett steg i rätt riktning, skriver födelsedagsbarnet Pfizenmaier på Facebook ikväll.

Rebecca Poikajärvi var med i kvalet men åkte ut i andra kvalomgången

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.