Paulina Wulcan nådde ny milstolpe

0
Paulina Wulcan (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Paulina Wulcan (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

19-åriga Paulina Wulcan har haft en bra utveckling och i Båstad kom den första kvartsfinalen i en 10 000-dollars.

Paulina var en av många som fick spela två matcher under torsdagen. I andra omgången blev det nästan onödigt spännande mot norskan Caroline Rodhe-Moe. Paulina hade 6-1, 5-2 men andra set gick till tiebreak.

– Jag spelade bra från bakplan och hade ett bra grundspel, men serven fungerade inte, berättar Paulina Wulcan som sedan vann tiebreaket med 7-4.

I kvartsfinalen väntade sedan italienskan Valeria Prosperi, en spelare som legat stadigt kring 500-strecket och som förra veckan vann en 10K-turnering i Tunisien. Med andra ord en bra värdemätare för Wulcan. Det blev 6-2, 6-2, men Wulcan stod upp bra.

– Jag spelade bra och det var många jämna gem, 40-40 och liknande, säger Wulcan.

Det är just det som ITF-turneringarna på hemmaplan är till för. De svenska spelarna ska få chansen att plocka rankingpoäng, möta bra motstånd och utvecklas utan att behöva resa världen runt. Här får de svenska tjejerna samla erfarenhet och nästa gång är det kanske Wulcan eller någon annan som vinner de viktiga poängen i matcherna och tar sig långt i turneringarna.

Paulina Wulcan har ranking sedan oktober 2013 och är idag rankad 1203. Wulcan går på RIG Lidköping. Gymnasiet var bland annat i Tunisien under ett par veckor i vinter och det har gjort gott.

– Jag går tredje året och tar studenten i år, men jag kommer nog fortsätta ett halvår till för att kunna spela och satsa vidare, säger Paulina.

Vilka turneringar blir det framöver?

– Det blir sommartouren och Ystad och Helsingborg ($25K), säger Paulina Wulcan.

Föregående artikel17-årige kvalspelaren Madaras till futuresemi – och snart kan han vara svensk
Nästa artikelDrömfinal väntar i Båstad

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här