Renard har börjat hitta rätt – och hyllar sitt nya team

0

1-6 i första set men Lucas Renard lyckades vända mot femteseedade Federico Zeballos i Båstads future. 6-0 i skiljeset mot den 544-rankade bolivianen för en Renard som har hittat sin tennisidentitet.

 – Äntligen känns det som jag börjar hitta min spelarprofil efter många år ute på touren, säger vältalige Renard i en intervju med SweTennis.

Lucas Renard (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Lucas Renard (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Lucas Renard gnuggar på lite i skymundan av de bättre placerade svenskarna. Men faktum är att 22-åringen har varit ute på touren i ganska många år nu och börjar att hitta värdefull rutin av livet på touren.

– Hoppas att alla juniorer på SALK och i hela Sverige ska kunna fortsätta kämpa på och se upp till oss äldre som är ute på touren och kämpar dag för dag. Hårt jobb ska ge resultat förr eller senare, säger han.

Förlorat många jämna matcher

Lucas har egentligen spelat bra under året, men har förlorat många jämna matcher mot spelare med betydligt bättre ranking.

– Det var kul att få vinna i tre set efter många tuffa matcher senaste månaderna där jag har haft övertaget men ändå slutat som förlorare.

Mot Zeballos i Båstad så förlorade han det första setet med 1-6 trots det lyckades han ändå vända på steken.

– Det var en riktig skön vinst. Jag började matchen väldigt nervöst och spelade lite fel taktiskt, jag spelade med för små marginaler och blev lite för kort i banan. Tvärtemot vad jag och min coach Yerko Muller (Team SALK ATP) har jobbat med.

Via 6-3 i andra set fick dock Renard övertaget och nollade Zeballos i skiljeset.

– Jag är väldigt nöjd hur jag kunde hantera det och jobbade på hela tiden trots att det kändes som allt gick emot mig. Jag fortsatte hela tiden att jobba på lugnt och successivt kom jag in i matchen och i slutet av andra set och i tredje set spelade jag precis den tennisen vi har jobbat med och som vi vill att jag ska spela.

Hyllar sitt nya team

Renard är inte sen med att hylla sitt nya team.

– Det känns riktigt bra med mitt nya team, Team SALK ATP, där jag får bra stöd i allt jag behöver jobba vidare med för att konkurrera med de bästa spelarna i världen.

– Jag har dessutom ett otroligt stöd från mina nära och kära. Det betyder väldigt mycket när man är ute och reser så mycket. Nu i Båstad är vår coach Yerko Muller på plats och ger ett bra stöd med allt vi behöver, hjälpte väldigt mycket i dagens match till exempel.

 

Föregående artikelSvenskmöten väntar i Båstad
Nästa artikelEfter flygstrulet – Lindell utslagen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här