Arvidsson och Simonsson tog första challengertiteln

0

Isak Arvidsson och Fred Simonsson vann den helsvenska finalen i challengern i Jönköping. Det blev 6-3, 3-6, 10-6 mot Markus Eriksson och Milos Sekulic.

– Det var nervigt ett tag. Vi spelade ett bra första set och fick matchen dit vi ville. Men sen fick jag problem att sätta mina volleys och de breakade mig. Men inför supertiebreaket sade vi till varandra att vi verkligen skulle visa att ville vinna det här, sade Fred Simonsson.

Isak och Fred satte 79% av sina förstaservar i första set och släppte bara fyra poäng i egen serve. Men efter ett break i början på andra set vände Markus och Milos på matchbilden. I supertiebreaket tog Isak och Fred tillbaka initiativet och gick fram till 4-0.

– Man kan inte fega sig till en supertiebreakvinst. Det är först till tio och det gäller att tro på det man gör och spela ut. Vi steppade verkligen upp efter andra set, tyckte Isak Arvidsson.

Vad avgjorde?

– Vi har haft vissa bollar som gått med oss tidigare, men idag gick det emot oss. Små marginaler. Jag brände en forehand och istället för 1-2 blev det 0-3. Starten är alltid viktig i ett supertiebreak, sade Markus Eriksson.

Det är snudd på gigantisk skillnad på att vinna en dubbelturnering i en challenger jämfört med en futuretitel.

– Det är 90 rankingpoäng, i princip fem futuretitlar. Det är extremt svårt att slå sig in på challengertouren i dubbel. Nu kan vi spela på de här poängen under ett år och vi har en challenger till i Båstad i sommar. Spelar vi lika bra där så kanske vi kan komma in själva på challengern, sade Simonsson.

– Vi har en bra grund att stå på och vi nu spelar bra i futureturneringarna och kan plocka några titlar. Ligger man kring 250 brukar man inte komma in, men challengerna på sommaren är lite lättare att komma in i och kanske hoppas på något wild card här och där, menade Arvidsson.

Vad tar då svenskarna med sig efter den här veckan, som varit över förväntan?

– Vi får ta med oss att vi spelat bra och vunnit matcher. Vi måste spela på den här nivån varje vecka, oavsett vilken tävling det här. Det håller inte att gå ned sig, säger Markus Eriksson.

Eriksson åker nu till Italien och spelar sedan tre turneringar i Grekland, dit många andra svenskar också åker till för att spela. Sekulic spelar i Doha om tre veckor.

 

 

Föregående artikelAndrey Golubev vann historisk final i Jönköping
Nästa artikelBitter förlust för Larsson mot Kvitova i Indian Wells

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här