Mathieu för svår för Elias Ymer

Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Elias Ymer hade inte mycket att säga till om när han mötte Paul-Henri Mathieu i den första omgången i ATP-turneringen i Montpellier. Den rutinerade fransmannen vann med siffrorna 6-1, 6-4. 

LÄS MER: Den tidigare Sverigeettan gör comeback

Efter gårdagens kvalseger väntade den första huvudturneringen för det här året för Elias Ymer. Den tidigare topp 20-spelaren Paul-Henri Mathieu stod för motståndet och den uppgiften skulle visa sig bli för svår för den svenska 19-åringen.

Den rutinerade fransmannen bröt svensken till 3-1 och kunde därefter vinna det första setet med 6-1 efter att ha dominerat spelat från baslinjen. Mathieu fortsatte spela i ett högt tempo även i andra set vilket betydde att fransmannen bröt relativt omgående mot en Ymer som enbart försvarade sig.

Efter det tidiga servegenombrott höjde sig Ymer och började att spela betydligt mer avslappnat och hade chanser att bryta tillbaka till 3-3. Men Ymer tog inte vara på de chanserna. Även vid ställningen 4-3 till fransmannen hade svensken möjligheter till att bryta. Men det gick inte den gången heller.

Siffrorna skrevs till slut till 6-1, 6-4 vilket betyder att Elias Ymers äventyr i Montpellier är slut för den här gången.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.