Elias Ymer fick behandlas med dropp: ”Han mådde skit i över två timmar”

ymer45

Elias Ymer såg ut att gå mot en seger i den första kvalomgången i Australian Open. Men svensken tappade och det blev förlust direkt för Ymer mot Renzo Olivo, rankad 174, med siffrorna 6-3, 2-6, 3-6. 

– Han mådde skit i över två timmar efter matchen, säger ”Fidde” Rosengren, Ymers tränare.

Ymer var klar favorit och frågan är vad som hände i hettan i Melbourne? Ymer var väldigt tagen efteråt och fick behandlas med dropp.

– Vad allt detta beror på, förutom värmen, har jag inga svar på. Men det måste tas på fullt allvar, både det spelmässiga och sakerna runt omkring. Har vi gjort något fel? Vad kunde vi gjort annorlunda? Det går liksom inte bara leta ursäkter och skylla på värmen, vilket Elias inte heller gör. Han förstår att han måste vara mer fokuserad på vissa poänger i matchen. Då hade hand inte behövt komma i den här situationen överhuvudtaget, säger tränaren ”Fidde” Rosengren.

Ymer hade kommandot

Svensken fick ett drömstart på matchen och fick med sig ett tidigt break som hjälpte honom att vinna det första setet. Elias Ymer fick även den perfekta starten på det andra setet och fick en 2-0-ledning och det såg ut som svensken skulle gå mot en komfortabel seger i den första kvalomgången.

Men då bröt Olivo två gånger om för att sedan vara den bättre spelaren även i det avgörande setet.

– Elias hade full kontroll på matchen. 6-3, 2-0 och möjlighet till 3-0 men slängde bort det, säger Rosengren.

I den 43-gradiga värmen tog Ymer slut fullständigt.

– Efter matchen fick Elias fruktansvärda kramper och behandlades av ett team på sex, sju personer inklusive läkare som fick ge avslappnade och dropp. Han mådde skit i över två timmar och det var väldigt läskigt. Nu mår han bättre, säger Rosengren.

Elias Ymer har därmed fått en tung start på året med två tunga förluster vilket betyder 55 (Chennai inräknat) förlorade ATP-poäng jämfört med i fjol.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.