En månad kvar till challengerpremiären i Jönköping

Racketcentrum i Jönköping under ombyggnad (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Racketcentrum i Jönköping under ombyggnad (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det närmar sig med stormsteg, startskottet för den efterlängtade challengern i Jönköping. Om fyra veckor inleds kvalet i Racketcentrum och det är en turnering som kommer att bevakas intensivt av SweTennis.

I mitten av månaden får vi veta vilka spelare som är anmälda till huvudturneringen. Klart är att Elias Ymer kommer och vi har också berättat tidigare att Johan Brunström och Frederik Nielsen spelar dubbel.

Ymer kommer att kunna gå in på sin ranking. Frågan är vilka som får ett wild card? Fyra delas ut och det är dels förbundet och dels arrangören som har två platser vardera.

– Ur en turneringssynvinkel är det två saker som är intressant: svenska framgångar och eventuella stjärnor. Eftersom det är svensk tennis som är det som vi alla vill ska utvecklas kommer i första hand WC ges till svenska spelare. Om det visar sig att någon stjärna eller profil (junior) vill spela kan vi ge plats för detta och på det sättet stärka turneringen och underlätta för nästkommande upplagor, säger turneringsdirektör och Racketcentrums VD Martin Claesson.

Kvalet, som har 32 platser, sker via sign-in på plats. Med tanke på hur det såg ut i höstas i samband med Stockholm Open blir det intressant att se vilka som dyker upp.

Kvalet, med tre omgångar, har sign-in på fredagen och spelas under helgen med kvalfinaler på måndagen. Första omgången i main draw inleds under måndagen och de sista matcherna spelas på onsdagen. Andra omgången går på torsdagen, kvartsfinalerna på fredagen, semifinalerna på lördagen och finalen på söndagen. Det är spelstart redan vid 10-tiden måndag och tisdag och från onsdag och framåt drar matcherna igång vid 13-tiden.

Från och med tisdagen går man ner från tre banor till två med en centrecourt med läktare.

Veckobiljetter kommer att säljas för blygsamma 200 kronor och då är det entré till samtliga matcher under veckan.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.