Efter förlusten – Larsson laddar om för OS

Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det blev ingen ny final för Johanna Larsson i Båstad. Kvalspelaren Katerina Siniakova segrade efter siffrorna 7-6, 6-1 och är därmed klar för sin första final. Nu laddar svenskan om för OS. 

Förhoppningarna var stora om en ännu en final för Johanna Larsson när de både spelarna gjorde entré på centercourten i Båstad. Kvalspelaren Siniakova skulle bli ett enkelt byte, men så blev det inte.

Siniakovas flacka spel gav resultat och Larsson hade ingen chans att hinna med i tjeckiskans höga tempo. Efter att Siniakova vunnit det första setet tog Larsson en medical timeout på grund av en besvärande höft.

I andra setet var svenskan chanslös. Siniakova styrde spelet och kunde efter seger med 7-5, 6-1 sträcka armarna i luften i vetskap om att hon hade nått sin första WTA-final.

– Jag känner mig stark och känner mig redo för finalen i morgon. Jag hoppades att kunna nå finalen när jag kom hit och nu är det verklighet så det känns bra, säger Siniakova.

Hemmahoppet och den regerande mästarinnan Johanna Larsson lämnade centercourten i stor besvikelse.

– Hon har en bra rak backhand och fick spelet dit hon ville. Det är bra gjort av henne. Min taktik var att försöka driva på och spela på hennes förehand och ha ett bra djup på bollarna. Det lyckades jag dock inte med, säger Johanna Larsson.

Nu är det två veckor kvar till OS. Sverigeettan Larsson berättar om förberedelserna inför en av årets stora höjdpunkter.

– Just nu tänkte jag hänga läpp och sen försöka ladda om. Jag ska försöka ta det lite lugnt här under några dagar och sen börja träna på hardcourt och ladda för OS.

Ett OS som hon ser fram emot.

– Det ska bli väldigt kul. Det är en helt annan tävling om man jämför med de andra. Jag ser ser fram emot upplevelsen. Sen när matcherna kommer igång hoppas jag att kunna kämpa om medaljer och försöka gå så långt som möjligt.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.