Larsson till kvarten i Gstaad – möter hemmahoppet Bacsinszky

Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Johanna Larsson är framme i kvarsfinal i Gstaad. Det blev seger över Amra Sadikovic med 6-3, 6-4 och nu väntar ännu en schweiziska, nämligen förstaseedade Timea Bacsinszky.

27-åriga Sadikovic, som slog Rebecca Peterson i en tresetare i första omgången, har en intressant bakgrund. Hon lade nämligen av mitt under säsongen 2014 och spelade sedan inte på ett år då ekonomin var dålig och motivationen inte räckte till. Idag är hon på väg uppåt igen och är rankad 135.

Turneringen i Gstaad i sydvästra Schweiz spelas på en vykortsvacker arena på hög höjd i Alperna, drygt 1000 meter över havet. Turneringen ersatte Bad Gastein och spelas på samma anläggning som den återkommande ATP-turneringen gör.

Många poäng att försvara

Juli är en viktig månad för 55-rankade Johanna Larsson. Ifjol spelade Larsson tre turneringar i juli (final i $50K Versmold, titeln i Båstad och andra omgången i Bad Gastein) som sammanlagt genererade 358 poäng. I och med att det blir minst kvartsfinal så är i alla fall 60 rankingpoäng säkrade.

Kvartsfinalmotståndaren Bacsinszky blir dock svår. De har mötts fyra gånger tidigare och Timea har vunnit samtliga möten och har inte ens släppt ett set ifrån sig.

Larsson får många matcher den här vecka i vilket fall som helst. Hon och Kiki Bertens är också i semifinal i dubbel.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.