Misslyckat AO-kval för Rebecca Peterson – föll som stor favorit

Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Svensk tennis har fått en mycket tung start på 2016. Idag blev Rebecca Peterson också utslagen i första omgången i kvalet i Melbourne till Australian Open. Lesley Kerkhove vann med 7-6, 6-3.

Svensk tennis största hopp på damsidan hade precis som Elias Ymer fått en intressant lottning, där det kändes som att det var upp till henne själv att lösa uppgiften. Idag var hon klar favorit, men klarade inte det.

195-rankade Lesley Kerhove har fram till idag i sitt 24-åriga tennisliv inte varit i närheten av att ta sig vidare från ett GS-kval, men nu är hon en bit på väg. Erfarenhetsmässigt vet vi att det inte skiljer så mycket i styrka mellan spelare som är precis utanför WTA-nivån.

Möjligen kan Rebecca blivit stressad från start efter att Kerkhove fått med sig ett tidigt break. Rebecca bröt dock tillbaka vid 4-4 och hade sedan lägen att avgöra setet i holländskans serve vid 6-5. Där hade Rebecca fem setbollar. Nu blev det ett tiebreak istället och även där hamnade svenskan i underläge, som hon aldrig lyckades ta sig ur. 7-5 slutade tiebreaket.

I det andra setet följdes spelarna åt fram till att Kerkhove fick ett break fram till 5-3 och därefter kunde hon serva hem matchen.

134-rankade Peterson och Elias Ymer har därmed en snarlik inledning på säsongen. Båda började med en kvalförlust (WTA/ATP) och en tidig förlust i kvalet till Australian Open.

- Annons -

2 KOMMENTARER

  1. Svensk tennis största hopp på damsidan, är inte Johanna med i AU?

    Dålig start på året för Ymer och Peterson men överlag är det väl helt okej med tanke på Larssons semiplats.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 29 | Så blev lottningen till Swedish Open

Mikael Ymer har en bra chans att gå vidare i Swedish Open, medan Elias Ymer lär få det svårare.

Junior fick wild card till kvalet i Båstad

John Hallquist Lithen får chansen.

117-rankade Doi vann första WTA125-tävlingen i Båstad

Är WTA125 rätt nivå för Båstad?

Svensk tennis behöver WTA-tävling i Båstad

Första dagens spel är över i Båstad. Hur en WTA125-tävling sedan ska summeras är en senare fråga, men nog är det viktigt för våra...