Misslyckat AO-kval för Rebecca Peterson – föll som stor favorit

Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Svensk tennis har fått en mycket tung start på 2016. Idag blev Rebecca Peterson också utslagen i första omgången i kvalet i Melbourne till Australian Open. Lesley Kerkhove vann med 7-6, 6-3.

Svensk tennis största hopp på damsidan hade precis som Elias Ymer fått en intressant lottning, där det kändes som att det var upp till henne själv att lösa uppgiften. Idag var hon klar favorit, men klarade inte det.

195-rankade Lesley Kerhove har fram till idag i sitt 24-åriga tennisliv inte varit i närheten av att ta sig vidare från ett GS-kval, men nu är hon en bit på väg. Erfarenhetsmässigt vet vi att det inte skiljer så mycket i styrka mellan spelare som är precis utanför WTA-nivån.

Möjligen kan Rebecca blivit stressad från start efter att Kerkhove fått med sig ett tidigt break. Rebecca bröt dock tillbaka vid 4-4 och hade sedan lägen att avgöra setet i holländskans serve vid 6-5. Där hade Rebecca fem setbollar. Nu blev det ett tiebreak istället och även där hamnade svenskan i underläge, som hon aldrig lyckades ta sig ur. 7-5 slutade tiebreaket.

I det andra setet följdes spelarna åt fram till att Kerkhove fick ett break fram till 5-3 och därefter kunde hon serva hem matchen.

134-rankade Peterson och Elias Ymer har därmed en snarlik inledning på säsongen. Båda började med en kvalförlust (WTA/ATP) och en tidig förlust i kvalet till Australian Open.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.