Ryssland mot Kazakstan i finalen: ”Kommer bli tufft”

Challengerfinalen i Jönköping kommer att avgöras mellan två oseedade spelare. Karen Khachanov ställs mot Andrey Golubev. 

Khachanov har haft en bra vecka med seger mot bland annat förstaseedade Filip Krajinovic. I semifinalen ställdes ryssen mot Jan-Lennard Struff, den sistnämnde tog kommandot och vann första set med 6-1. Men Khachanov spelade upp sig och stod till slut som vinnare efter siffrorna 1-6, 7-6, 7-6.

– Han började bra och spelade riktigt snabbt. Jag var alldeles för passiv i början. Men jag började komma in i matchen och började serva bättre, säger Karen Khachanov som nu kan ta sin andra challengertitel.

Men ett sista hinder återstår. Den tidigare topp-40 spelaren Andrey Golubev var numret större än kvalspelaren Matwe Middelkopp i den andra semifinalen. Siffrorna skrevs till 6-2, 6-2.

– Jag servade bra och pressade min motståndare med min returer. Då blev det tufft för honom att hålla serven och det var nyckeln, säger Golubev som säger så här om sin ryske motståndare:

– Han är ung spelare som är på väg uppåt. Han har en bra serve och tog in fin vinst i dag mot Stuff. Det kommer att bli tufft men det är bara göra sitt bästa.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.