Så blir den nya landslagsledningen

Mattias Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Mattias Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Den nya landslagsledningen presenterades idag av förbundet. Ny Davis Cup-kapten blir Johan Hedsberg medan Mattias Arvidsson blir kapten för Fed Cup-laget.

Johan Hedsberg, tidigare assisterande Fed Cup-kapten och juniorlandslagskapten, är i dag tränare i tennisakademin Good to Great där han har huvudansvaret för Mikael Ymer. Hedsberg kommer att leda Davis Cup-laget under och i samband med landskamperna.

Mattias Arvidsson får motsvarande roll i Fed Cup-laget. Arvidsson är tränare för Sverigeettan Johanna Larsson och har tidigare varit assisterande i damlandslaget under två år.

Maria Strandlund Tomsvik, tidigare Fed Cup-kapten och spelare, gör comeback inom svensk tennis och börjar i dag sin halvtidstjänst som U18- och seniorlandslagsansvarig.

Fredrik Hörnell kommer att ha samma ansvar för spelare under 16 år. I dag är han ungdomstränare (U14).

– Som Fed Cup-kapten förde Maria vårt damlag till World Group. Nu tar vi vara på hennes och Fredriks kunskaper som förbundstränare. Johan och Mattias har båda arbetat som klubbtränare, utbildat sig och arbetar nu på touren med några av Sveriges bästa spelare. Deras resa inspirerar många och vi är övertygade om att de med sina kunskaper och ledarerfarenhet kommer att ta sig an sina nya utmaningar med en enorm energi, säger Christer Sjöö, generalsekreterare i Svenska Tennisförbundet.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.