Säsongspremiären är här – så ser svenskarnas lottningar ut

0
Isak Arvidsson (Foto: Jacob Johannesson/Swetennis)
Isak Arvidsson (Foto: Jacob Johannesson/Swetennis)

Ett antal svenska spelare begår sin säsongspremiär den här veckan och vi har tagit en titt på var de spelar och hur deras lottningar ser ut.

Isak Arvidsson spelar på grus i Plantation, Florida. Han möter sydkoreanen Daniel Yoo, som inte spelade alls under 2013 och 2015, men kom tillbaka under 2015. 30-åringen är rankad 1273 idag, men var som bäst rankad 326.  Vinnaren här möter förmodligen andraseedade Adrien Puget i andra omgången.

Tommy Paul fick ett wild card till Plantation och är förstaseedad.

Markus Eriksson är förstaseedad i Tunisien (läs mer om Eriksson här).

Daniel Windahl, Lucas Renard och Daniel Svensson kvalade i Antalya i futuretävlingen som spelas på hardcourt. Svensson åkte ut i andra kvalomgången, men Windahl och Renard gick in i huvudturneringen. I skrivande stund inte klart vem de får möta.

 

Kajsa Rinaldo Persson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Kajsa Rinaldo Persson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Kajsa Rinaldo Persson fick svårast tänkbara motstånd i kvalet till 25 000-dollarturneringen i Daytona Beach, Florida. Det blev förlust i första omgången mot förstaseedade Francoise Abanda efter tre set på grus: 6-7, 6-1, 2-6.

Emma Ek tog en plats i huvudturneringen i Antalya. Turneringen spelas på grus. Hon möter ett wild card vid namn Seven Oral (!) från Turkiet, en 23-åring som inte haft ranking tidigare. Emma kan få möta en seedad spelare om hon tar sig vidare, Julia Grabher, i andra omgången.

 

 

Föregående artikelTidigare Sverigettan: ”Hoppas på en ranking ner mot 200”
Nästa artikelJohanna Larsson till kvartsfinal i Hobart efter tresetare

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här