Fognini i par med Andujar föll mot 43-åring i Serie A

Fabio Fognini är de facto inte alltid på spelhumör. Frågan är om han inte hade en sådan dag i Serie A under söndagen. Fem game mot Flavio Cipolla och förlust mot en 43-åring i dubbel i par med Pablo Andujar blev ”Fognas” facit.

Fabio Fognini (Adidas Commercial 2)

Park Tennis Genova hade toppat upp sitt lag lagom till söndagens Serie A-spel. Med både Fabio Fognini och Pablo Andujar i laget var laget klara favoriter i semifinalen mot Circolo Canottieri Aniene. Men vad hjälpte ATP-spelarnas närvaro mot Aniene som hade Flavio Cipolla som toppspelare.

I singelspelet vann förvisso Pablo Andujar sin match. Fabio Fognini förlorade dock sin förstasingel mot Flavio Cipolla efter att ha tagit blott fem game.

I Fognini/Andujars dubbelmatch var paret tvungna att segra, men Flavio Cipolla och VIncenzo Santopadre blev för svåra. Förlust med 4-6 6-7. Den vilt slicande Cipollas dubbelpartner Santopadre är 43 år.

Därmed föll Genovalaget med 2-4 i matcher. Frågan är om förlusten var något som Genovaklubben hade räknat med när de plockade in både Andujar och Fognini?

I den andra semifinalen vann Park Tennis Genovas lokalkonkurrent Tennis Club Genova med 5-0.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.