Spelskandal i Italien – Bracciali och Starace misstänkta

0

Åklagare i Cremona utreder just nu en stor spelskandal som kan skaka om tennisen igen. Två av spelarna som utreds är Daniele Bracciali och Potito Starace. Bevismaterial från åklagarsidan består av konversationer på Skype.

 

 

En ny spelskandal skakar italiensk idrott och den här gången är det inte bara fotbollen som berörs. Även tennisen utreds just nu skarpt i Cremona och de som främst misstänks ha fixat matcher är Daniele Bracciali och Potito Starace. Dubbelspecialisten Bracciali har de facto varit i kontakt med bettare via både Skype och SMS. Ena gången är vid Braccialis förlust år 2007 i Newport mot Scoville Jenkins, förlust 1-6 2-6.

Bettaren: Hur dags spelar du första matchen imorgon, vilken tid? I så fall vill jag prata med dig om den matchen. Spelaren sägs föreslå att ”Braccio78” ska citat ”vinna” första set och sedan fortsätta även i andra set.

Braccialis svar: Det vanliga är 50 för varje set. Men denna gången skulle jag föredra att spela.

Hur mycket han menar med 50 är oklart, men det spekuleras i att det kan vara 50 000 euro som parterna delar på. Nu uppges det också att Bracciali har fått order om att förlora med ett visst antal game.

 

Även Potito Staraces förlustmatch mot Pablo Andujar i april 2011 är under utredning. Förlust för Starace där med 1-6 2-6 och också här finns en skypekonversation. Det ryktas även om att fler spelare utreds.

 

Föregående artikelYmer räckte inte till mot Chardy
Nästa artikelAllgurin klar för ny kvartsfinal i Australien

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här