Ymer om DC-debuten: ”Det var en speciell känsla”

Mikael Ymer (Foto: Peter Tvermoes/DTF)
Mikael Ymer (Foto: Peter Tvermoes/DTF)

Matchen mot erfarne Nielsen förväntades bli tuff för Mikael Ymer. Men så blev det inte riktigt. Svensken vann komfortabelt med siffrorna 7-5, 6-3, 6-4. Därmed leder Sverige med 2-0 och segern mot Danmark är nära. 

– Det var en speciell känsla, sa Ymer efter segern. 

Efter att Markus Eriksson besegrat Bjerrehus efter fem timmars speltid var det Mikael Ymers tur att göra entré. DC-debutanten bröt tidigt och hade en 5-2-ledning. Men Nielsen kom tillbaka och kvitterade till 5-5. Men efter ytterligare ett break kunde svensken till slut vinna setet med 7-5.

Det efterföljande set inleddes med fyra långa gem med breakchanser för både spelarna. Men både Ymer och Nielsen höll sina servar till 3-2 då setets första servegenombrott kom till svenskens favör. Därefter bröt Ymer ytterligare en gång och vann det andra setet med 6-3.

Mikael Ymer bröt tidigt till 2-1 i det tredje och kunde vinna det setet med 6-4 och segern var därmed ett faktum, vilket betyder att Sverige har fått en drömstart i mötet mot Danmark. Efter fredagen leder Sverige med 2-0 och därmed krävs det bara en seger under de tre kvarvarande matcherna.

– Jag är lite överraskad över att det gick så enkelt. Frederik är en bra spelare, det visade han inte minst mot Elias för två år sedan, säger Mikael som beskriver känsla att debutera i Davis Cup.

– Det var en speciell känsla. Men det känns lite som jag fick debuten som alla pratar om avklarad under Stockholm Open. Det var lite lättare i dag. Jag var inte lika stressad som jag var i Stockholm. Men jag tycker att jag spelade bättre i Stockholm. Jag kunde gått för det lite mer i dag tycker jag. Men det var min debut och jag är nöjd med resultatet.

Ymer har även bekantat sig med underlaget.

– Det är väldigt snabbt och det är inte det jag föredrar helst. Men vi kom hit i tid och jag har anpassat mig väldigt bra.

LÄS MER: ”Jag hade kunnat spela flera set”

LÄS MER: Eriksson räddade matchboll – vann marathonmatch

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.