Läget i Lettland inför Davis Cup

En spelare som klättrar in bland världens 600 bästa för första gången. En Gulbis som kliver in i Basel på onsdag och en Juska som finns med i Jönköping.

 

När Fredrik Rosengren pratade om Lettlands lag vid förra veckans presskonferens i Stockholm så nämnde han tre spelare. Två av dessa är just nu inte anmälda till Davis Cup-kampen. Ernest Gulbis spelar Basel trots vissa knäproblem och nu står det klart att han går in i turneringen mot Borna Coric först på onsdag. Det minskar förstås Gulbis chanser att komma till Jönköping om han nu har en tanke på det. En annan spelare “Fidde” nämnde var Andis Juska främst i sammanhanget att denne pressade Martin Klizan till en stenhård femsetare i Davis Cup senare i år. Juska är heller inte anmäld på grund av att han inte fattat något beslut om sin framtid ännu. Varken när det gäller spel på proffsnivå eller Davis Cup-spel. Men Juska ska enligt lettiska källor finnas på plats i Jönköping i veckan för att träna med laget.

Den tredje spelaren Fredrik Rosengren pratade om var Martins Podzus som kom med i laget och förväntas spela både singel och dubbel. I Martins fall så höjde “Fidde” ett varningens finger för att spelaren gick till final i en future i Tyskland i förra veckan. Detta gjorde att han idag klättrade innanför topp 600-strecket för första gången och landar nu på plats 574:a.

 

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.

Vecka 40 | M25 Falun i fokus

Andra veckan med 25000-dollars på hemmaplan.

Milstolpen nådd – Mikael Ymer på topp 100

Blir bland de 90 främsta på ATP-rankingen på måndag.