Läget i Lettland inför Davis Cup

En spelare som klättrar in bland världens 600 bästa för första gången. En Gulbis som kliver in i Basel på onsdag och en Juska som finns med i Jönköping.

 

När Fredrik Rosengren pratade om Lettlands lag vid förra veckans presskonferens i Stockholm så nämnde han tre spelare. Två av dessa är just nu inte anmälda till Davis Cup-kampen. Ernest Gulbis spelar Basel trots vissa knäproblem och nu står det klart att han går in i turneringen mot Borna Coric först på onsdag. Det minskar förstås Gulbis chanser att komma till Jönköping om han nu har en tanke på det. En annan spelare ”Fidde” nämnde var Andis Juska främst i sammanhanget att denne pressade Martin Klizan till en stenhård femsetare i Davis Cup senare i år. Juska är heller inte anmäld på grund av att han inte fattat något beslut om sin framtid ännu. Varken när det gäller spel på proffsnivå eller Davis Cup-spel. Men Juska ska enligt lettiska källor finnas på plats i Jönköping i veckan för att träna med laget.

Den tredje spelaren Fredrik Rosengren pratade om var Martins Podzus som kom med i laget och förväntas spela både singel och dubbel. I Martins fall så höjde ”Fidde” ett varningens finger för att spelaren gick till final i en future i Tyskland i förra veckan. Detta gjorde att han idag klättrade innanför topp 600-strecket för första gången och landar nu på plats 574:a.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.