Lindstedt spelar Davis Cup igen

6
Robert Lindstedt (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Robert Lindstedt (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Robert Lindstedt är tillbaka i det svenska Davis Cup-laget. Nästa vecka, 6-7 april, möter Sverige Portugal i Davis Cup. 

– Det är såklart jätteroligt att Robert är tillbaka. Hans rutin kan bli viktig i en sån här match, säger förbundskapten Johan Hedsberg i ett pressmeddelande.

Vinnaren får i höst spela en play off-match för en plats i nästa års World Group. Så långt, till play off, nådde det portugisiska laget 2017. Då föll man mot Tyskland med 2-3. Portugal stod över den första omgången, där Sverige som bekant eliminerade Ukraina.

Matchen i Kungliga Tennishallen i Stockholm kan mycket väl komma att avgöras i dubbeln. Portugal har ingen utpräglad dubbelspecialist av rang och har haft Joao Sousa och Gastao Elias i lagets sju senaste DC-matcher.

– Portugal har ett riktigt bra lag och kanske är de favoriter, men vi kan nog ha någon liten fördel av att det blir spel inomhus. Vi ska göra allt vi kan för att hitta ett sätt att vinna det här, säger Hedsberg.

Sverige

Elias Ymer (133 i singel, 297 i dubbel)
Markus Eriksson (298/307)
Mikael Ymer (407/485)
Robert Lindstedt (-/65)

Kommentar: Markus Eriksson har inte varit sig lik under vintern och det vill till att bröderna Ymer håller sig friska och hela. Elias Ymer har varit stabil en längre tid, men den nivån håller inte riktigt Mikael Ymer än. Man ska inte räkna bort honom men rimligen bör det inte räcka mot den portugisiska ettan i alla fall. Robert Lindstedt kommer ju spela dubbeln, men med vem? Elias Ymer?

Portugal

Joao Sousa (80/174)
Gastao Elias (106/580)
Pedro Sousa (119/-)
Joao Domingues (189/829)

Kommentar: Joao Sousa är i mycket bra form. Tredje omgången i Indian Wells (vinster mot Youzhny och A Zverev, förlust motRaonic) har följts upp med lika bra spel i Miami. Efter vinster över i tur och ordning R Harrison, Goffin och Donaldson möter han nu Chung i fjärde omgången. Han blir självklart svårslagen.

Gastao Elias är ju grusspecialist, men spelar på hard i challengern i Guadeloupe den här veckan. Han har spelat en match inomhus i vinter, Rennes challenger, och den förlorade han mot 575-rankade Manuel Guinard. Portugisen spelade Stockholm Open 2016 och gick då till kvartsfinal efter vinster över Dodig och Monfils och förlust mot Sock. Det är upp till var och en att värdera portugisens kvaliteter inomhus.

Pedro Sousa mötte Elias Ymer så sent som i årets premiär i Doha. Då bröt han vid underläge 2-4. Han har bara en match noterad inomhus och med tanke på att han har 1-4 i matcher i år så lär han knappast få spela mot Sverige.

Joao Domingues inledde med kvalförlust mot Polansky i Australian Open (två jämna set 6-7, 4-6) och har efter det gjort fem grusturneringar. Precis som övriga i laget ovan vid att spela inomhus, men har två futuretitlar på hard.

Föregående artikelVecka 13 | Här spelar svenskarna
Nästa artikelElias Ymer tidigt utslagen i Saint Brieuc

6 KOMMENTARER

 1. ”Markus Eriksson har inte varit sig lik under vintern”

  Nej det kan man ju lugnt säga. Att han är med i den form han är i nu känns ju mer som att man helt enkelt inte har någon annan reserv? Det finns bara två killar i Sverige som kan spela på den nivån. Borde kanske tagit en dubbelspelare istället och hoppats att Ymers håller?

  Liknar situationen med Cabaj Awad för FC-laget, fast detta är värre. Finns helt enkelt inte många alternativ när man tittar nedåt just nu.

 2. Även Lindstedt har haft det motigt sista tiden. Mikael Y är på gång ändå, han var visserligen chanslös mot Raonic men Sousa håller väl inte den nivån?

 3. Tycker Sverige har lite skrälläge med inomhusspel. Att båda Ymers slår P:s singeltvåa är sannolikt. Att ngn av dem slår ettan är inte omöjligt…?
  Dubbel i två set inomhus? Känns som Robban skulle kunna lyckas dra med sig en partner som servar tungt o returnerar starkt till vinst. Men vem? Inte Eriksson. Elias? Simonsson? Ngn annan!?

 4. Instämmer med övriga. Blir intressant att se vad spelbolagen sätter för odds. Runt 2.00 för mer än knapp favorit bör väl inte Portugal vara?

 5. Bigmac har börjat denna säsong ungefär som förra året.
  10 poäng på 6 tävlingar förra året mot 7 i år.
  Än är det nog för tidigt att döma ut den stora fightern.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här