Seriefinal väntar – men hur ställer lagen upp?

0
Milos Sekulic (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Milos Sekulic (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Seriefinal i elitserien väntar ikväll då Fair Play gästas av SALK. En match där dubblarna och de två första singlarna är väldigt betydelsefulla.

Det tycks tämligen klart att Fair Play, SALK och Upsala TK gör upp om finalplatserna i årets elitserie. I kväll är det dags för det första mötet mellan något av topplagen och det är Fair Play som tar emot SALK på skånsk mark. De två lagen är utan tvekan de lag som har de bredaste trupperna och det ska bli mycket intressant att se hur lagen formerar sig.

På papperet och efter hur det sett ut så här långt så känns det som att lagen har varsin singel då Joachim Pim-Pim Johansson har varit obeveklig på tredjesingeln för SALK:s del och dansken Martin Pedersen likaså på Fair Plays fjärdesingel. Om vi utgår från att dessa båda vinner sina matcher så har vi 1-1.

Hur lagen formerar sig i dubbeln är förstås oklart men sett till hur Fair Play har spelat hittills har Daniel Berta och Isak Arvidsson varit en vinnande konstellation. Vågar Jörgen Windahl splittra på det paret? Troligt motstånd är väl i så fall Lucas Renard och Joachim ”Pim-Pim Johansson som spelat ihop hittills.

I dubbelmatch två så har ju Fair Play att välja på Daniel Windahl, Pablo Figueroa, Martin Pedersen samt Ervin Eleskovic. Det mest troliga är väl någon av de tre första. För SALK blir det då i så fall Milos Sekulic som får en kamrat (Vincent Eriksson, Gilbert Jäger eller någon annan) vid sin sida.

Första och andrasinglarna då? Högst troligt så är det Lucas Renard och Milos Sekulic som sköter dessa för bortalaget.

Men hur formerar sig Fair Play egentligen? Isak Arvidsson har tre raka segrar som förstasingel och torde vara svår att peta på. Rankingen bakom Isak ser ut på följande sätt: Windahl, Figueroa, Berta, Eleskovic och Pedersen. Dansken har tidigare sagt att han står till förfogande under årets elitserie och i så fall bör han spela fjärdesingeln. Mycket för Jörgen Windahl att ta ställning till. Helt klart är att två duktiga singelspelare för stå över kvällens singelspel. Ska vi gissa att Daniel Windahl ställs mot Milos Sekulic på andrasingeln och att obesegrade singelettorna Isak Arvidsson och Lucas Renard möts i förstasingeln?

Föregående artikelRebecca Peterson förlorade direkt i WTA 125 Carlsbad
Nästa artikelIngen lycka på gruset i Turkiet för Eriksson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här