Kvartsfinal för Larsson – Peterson utslagen

1
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Johanna Larsson är klar för kvartsfinal i Seoul efter en gedigen insats mot Julia Görges. I Guangzhou tog turneringen slut i andra omgången för Rebecca Peterson, som föll i två raka set mot Monica Niculescu.

Det tog ett tag för Rebecca att hitta rytmen mot Niculescu, som spelar med dubbelfattning och slice både på forehand och backhand. Niculescu sätter inte fart på bollarna själv, utan allt är upp till motståndaren och då är det lätt att slå bort sig.

Det blev 6-3, 6-2 men kändes jämnare än så.

Rebecca fick dock slita hårdare i sina servegem än vad rumänskan behövde göra, speciellt i första set. Andra set var också jämnt, där Niculescu fick ett break till 4-2 och där sedan Rebecca inte tog vara på chansen att omedelbart bryta tillbaka.

Johanna Larsson slog Julia Görges med 7-5, 6-4 och det var en gedigen insats. Efter ett tidigt break i andra set hade Larsson kontroll på matchen. Görges är också en spelare som det inte är lätt att hitta rytmen mot annars, men här var Larsson behärskad och Görges stod för missarna. Johanna servade också bra.

Larsson möter i kvartsfinalen vinnaren mellan förstaseedade Begu och Hercog.

Föregående artikelHårda bud för spelarna när Noah tar över
Nästa artikelArvidsson inför mötet mot Ymer: ”Kommer bli spännande”

1 KOMMENTAR

  1. Haha, hur missar hon den matchbollen…

    Men efter gynnsam lottning är Peterson vidare till semifinal i dubbel och möter där Hingis/Mirza! Det blir en lärorik lektion.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här