Vecka 34 | US Open-kval i veckan

Bra kvallottning för Ymer

Det blir inget svenskt deltagande i singel i WTA-turneringen i New Haven.

Rebecca Peterson tvingades till två kvalmatcher inom loppet av några timmar, vann mot Sofia Kenin men föll sedan mot Ana Bogdan. Om det inte blir någon plats ledig som lucky loser? En LL har redan fått plats (Samantha Stosur).

Johanna Larsson ska spela dubbelturneringen med Kiki Bertens, som igår tog sin största titel när hon vann över Simona Halep i Cincinnati.

Ymer med ny tränare till US Open

Så till US Open. Kvallottningen ser minst sagt överkomligt ut för Elias Ymer.

Rebecca Peterson och Johanna Larsson har plats i main draw som drar igång på söndag.

Det spelas heller inga challengers i veckan. Konkurrensen i 25000-dollarsturneringarna har hårdnat och det kan ju ha att göra med att tourerna stöps om till nästa år. I 15000-dollars blir det allt färre topp 500-spelare, men det följer också ett välbekant mönster. Det är svårt att komma in i turneringarna i början på året med dålig ranking, men blir lättare senare under säsongen.

I Sverige spelas två 25000-dollars i höst och till den första i nya Catella Arena är sista anmälningsdatum satt till 6 september.

I slutet av veckan spelas också Sommartouren Masters i Ystad.

Herrar

Polen F8 Futures
Christian Lindell i 25000-dollars i Poznan på grus.

Viryssland F3 Futures
Niklas Johansson i 15000-dollars i Minsk på hardcourt utomhus.

Rumänien F10 Futures
Dragos Madaras seedad i 15000-dollars på grus i Curtea de Argeș.

Damer

25,000 Braunschweig
Spelas på grus i Tyskland. Cornelia Lister i kvalet.

15,000 Rotterdam
Med Anette Munozova. Turneringen spelas på grus i Holland.

15,000 Caslano
Med Linnea Malmqvist. Turneringen i Schweiz går på grus.

Juniorer

ITF Budaors Cup, Ungern (Grade 2)
Med Caijsa Hennemann.

ITF Kramfors (Grade 5)
ITF High Coast Sweden Junior Open 2018 är det fullständiga namnet på turneringen på grus i Kramfors.

- Annons --

5 KOMMENTARER

 1. Jag har fortfarande inte riktigt förstått hur årets resultat kommer räknas nästa år. Kommer de WTA/ATP poäng som tas på 15k niva iår räknas in i WTA/ATP rankingen från och med 1 januari, eller kommer dom bara räknas in i Transition Tour rankingen? Tänker på alla svenskar som gjort bra resultat på 15k nivån iår (Hansson, Friberg, Jarlskog, Yudanov, Rosenqvist tex.), kommer dessa ATP/WTA poäng att räknas fr.o.m januari? Eller gäller det nya systemet bara för nya poäng tagna efter 1 januari 2019?

 2. Alla poäng från 15000-dollars tagna 2018 för både herr och dam görs om till poäng på Transition Tour. WTA-poäng för resultat i 25000-dollars och uppåt. ATP-poäng i år i semi och final i 25000-dollars ger ATP-poäng (om jag minns rätt). From 2019 är det bara resultat i Challengers och uppåt som ger ATP-poäng.

  Det blir ju en A-ranking och en B-ranking kan man ju säga.

 3. Tack för svar. Dock: Oj! Då räknas inte jättemånga av de svenska framgångarna iår, inklusive alla dom jag listade i frågan plus tex många av Björklunds resultat och Listers final från Antalya i våras? Får se vad utfallet nästa år blir, men antar att många kommer lägga ner elitsatsningen och att fler unga talanger kommer sikta in sig på tex College i USA som ett bättre alternativ än att driva runt på TT.

  Ar heller inte på det klara hur man tar sig från TT till Challengers. Hur många platser i Challengers kommer vara vikta till spelare med bra TT ranking? Och hur lagger man upp sitt tävlande om man försöker etablera sig på Challengerniva? Ponera att man ar hyfsat rankad på TT, och kommer in i 3-4 Challengers, vinner kanske bara någon strömatch och får inte ihop tillräckligt med poäng for att komma in i Challengers pa ATP/WTA poäng. Samtidigt har man tappat mark pa TT touren och måste kanske ner pa den nivån 5-6 turneringar for att bygga upp en bra ranking igen så att man kan komma in i några Challengers igen. Det kanske kommer funka jättebra men det låter rörigt och stressigt.

  Unga super talanger (typ Bencic, Zverev etc) som var väldigt konkurrenskraftiga redan som tånåringar kommer såklart inte ha problem, men tanker på spelare som Buzarnescu som slog igenom vid närmare 30, eller spelare som Lister som i dubbel håller WTA nivå men i singel kanske inte skulle komma in i Challengers och skulle behöva spela TT for att få ihop poäng där i singel (men inte ta några i dubbel och därmed tappa på dubbelrankingen). Som sagt, kanske blir bra men ser många potentiella problem.

 4. Svenskarna är fortsatt väldigt ojämna.
  Ny tidig sorti för Madaras som var chanslös mot nr 990.
  Ingen svensk ens till kvartsfinal denna veckan.

  • Om jag hade varit spelare eller tränare hade jag funderat på vad den här ojämnheten kan bero på.

   Nästa säsong, alltså. Hur många fortsätter? Är det intressant att vara nummer 500 på B-rankingen (Transition Tour)?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste nytt