Pigg Söderlund hoppas på ny triumf

Carl Söderlund vann förra veckan i Karlskrona utan att tappa ett set. Nu vill han även vinna i Båstad, där han i dag inledde med en säker seger mot Fred Simonsson. 

18-åriga Söderlund besegrade Fred Simonsson, som precis som Söderlund tränar på Good to Great, även den förra veckan, då med 7-5, 6-0. I Båstad släppte SALK-spelaren sju gem, men det kändes som att Söderlund hade full kontroll på matchen.

– Jag hittade en spelplan som jag kunde använda förra veckan och den fortsätta jag med i den här matchen, säger 18-åringen.

Hur såg den spelplanen ut?

– Den gick ut på att vara bollsnål, variera tempot och spela ganska högt.

Under den förra veckan tog Söderlund sin andra futuretitel då han vann i Karlskorna utan att tappa ett set. Men trots att det blev fem matcher under sex dagar känner sig 18-åringen inte sliten.

– Jag känner mig pigg. Jag är inte trött överhuvudtaget.

Då har du en bra chans att vinna den här veckan också?

– Ja haha, förhoppningsvis så.

Carl Söderlund spelar smart. 18-åringen använder sin slice ofta och vinklar sina slag konstant.

– Jag gillar inte att missa och ge bort lätta bollar. Jag spelar väldigt snålt men samtidigt vill jag sätta press på motståndaren när jag får lägen så motståndaren inte bara kan slå bollarna tillbaka.

Efter titeln förra veckan berömde förbundskaptenen ”Fidde” Rosengren Söderlund för att han ”håller käften” och spelar till skillnad från många andra. Så här tänker ”Calle” själv om resonemanget.

– Om jag lägger ner det negativa pratet på banan spelar jag alltid mycket bättre. Nu har det funkat väldigt bra och då har resultaten också blivit bra.

Under den andra omgången möter Söderlund Kenneth Raisma som besegrade Daniel Appelgren i den första omgången. Totalt är åtta svenskar och sju svenskor vidare i Båstad.

Se alla resultat här.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.