Pigg Söderlund hoppas på ny triumf

Carl Söderlund vann förra veckan i Karlskrona utan att tappa ett set. Nu vill han även vinna i Båstad, där han i dag inledde med en säker seger mot Fred Simonsson

18-åriga Söderlund besegrade Fred Simonsson, som precis som Söderlund tränar på Good to Great, även den förra veckan, då med 7-5, 6-0. I Båstad släppte SALK-spelaren sju gem, men det kändes som att Söderlund hade full kontroll på matchen.

– Jag hittade en spelplan som jag kunde använda förra veckan och den fortsätta jag med i den här matchen, säger 18-åringen.

Hur såg den spelplanen ut?

– Den gick ut på att vara bollsnål, variera tempot och spela ganska högt.

Under den förra veckan tog Söderlund sin andra futuretitel då han vann i Karlskorna utan att tappa ett set. Men trots att det blev fem matcher under sex dagar känner sig 18-åringen inte sliten.

– Jag känner mig pigg. Jag är inte trött överhuvudtaget.

Då har du en bra chans att vinna den här veckan också?

– Ja haha, förhoppningsvis så.

Carl Söderlund spelar smart. 18-åringen använder sin slice ofta och vinklar sina slag konstant.

– Jag gillar inte att missa och ge bort lätta bollar. Jag spelar väldigt snålt men samtidigt vill jag sätta press på motståndaren när jag får lägen så motståndaren inte bara kan slå bollarna tillbaka.

Efter titeln förra veckan berömde förbundskaptenen “Fidde” Rosengren Söderlund för att han “håller käften” och spelar till skillnad från många andra. Så här tänker “Calle” själv om resonemanget.

– Om jag lägger ner det negativa pratet på banan spelar jag alltid mycket bättre. Nu har det funkat väldigt bra och då har resultaten också blivit bra.

Under den andra omgången möter Söderlund Kenneth Raisma som besegrade Daniel Appelgren i den första omgången. Totalt är åtta svenskar och sju svenskor vidare i Båstad.

Se alla resultat här.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 38 | Hur följs en svensk succévecka upp?

Hur blir Rebecca Petersons reaktion efter första WTA-titeln? Kan Markus Eriksson ta med sig positiv energi från Davis Cup till challengern i Biella?

Historisk seger för Rebecca Peterson

Vann karriärens första WTA-titeln i Nanchang i Kina.

Fanny Östlund vann W15 Kairo

Tredje ITF-titlen i karriären.

Davis Cup: Sverige-Israel 3-1

Avgörs i Kungliga tennishallen fredag och lördag.

Vecka 37 | Rebecca Peterson seedad i WTA Nanchang

Förutom Davis Cup riktas vårt fokus mot Asien denna vecka.