Erakovic om att stå i skuggan: ”Tufft ekonomiskt”

Marina Erakovic (Foto: Tatiana – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – CC BY-SA 2.0)
Marina Erakovic (Foto: Tatiana – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – CC BY-SA 2.0)

Hur är livet på WTA-touren långt bortom strålkastarna? Och hur pressad känner sig en spelare som behöver ta igen förlorade rankingpoäng efter ett långt skadeuppehåll? Marina Erakovic vet.

I början av året riktas blickarna mot Nya Zeeland och inte minst mot Auckland. Här spelas både WTA- och ATP-turnering i januari. Möjligtvis kan landet hoppas på hemmaframgångar i dubbel där både Artem Sitak och Michael Venus är topp 50, men landets bäst rankade singelspelare är Marina Erakovic.

27-åringen rasade dock på rankingen i höstas efter en knäskada som gjorde att hon missade sex-sju tävlingar. Idag är hon rankad 135, efter att ha varit stabil runt 50-strecket.

– Den längsta tid jag fått vara hemma på ett tag. Men det har varit tufft ekonomiskt. När jag inte spelar tjänar jag ingenting. Det måste jag hålla ett öga på, säger Erakovic till Stuff.co.nz.

Det är inte första gången som den kroatienfödda Erakovic är borta pga skada. 2009 var hon borta större delen av säsongen, men lyckades ta sig tillbaka.

– Jag har upplevt det här förut och det kanske kan hjälpa mig. Jag måste tro på mig själv att jag kan komma tillbaka igen och få några bra resultat. Men jag vet att jag förmodligen behöver gå igenom ett par WTA-kval och jag vet hur svårt det är.

Den 4 januari inleds turneringen i Auckland och dit har Erakovic fått ett wild card.

– Jag tycker att Marina är en av de mest underskattade idrottarna i Nya Zeeland. Tennis är den tuffaste kvinnliga sporten som finns, säger ASB Classics Karl Budge.

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.