Peterson närmar sig världstoppen

Föll i andra omgången i Cincinnati (Premier 5) mot Elise Mertens

14-rankade Elise Mertens kom undan med blotta förskräckelsen, men vann till slut över Rebecca Peterson i en tresetare efter drygt två och en halv timmes spel i Cincinnati.

Det blev 6-3, 2-6, 6-7 och det var tre jämna set. Peterson hade till exempel breakbollar i tre av fyra av Mertens servegem i andra set, utan att kunna ta tillvara på chanserna.

I tredje set hade Mertens två matchbollar vid 4-5 när Peterson servade, men setet gick till tiebreak. Där föll tyvärr Peterson ihop rejält och Mertens vann med klara 7-1 utan att det knappt blev spel om poängen.

Hade det blivit seger tror jag vi hade fått se Petersons definitiva genombrott internationellt. Tänk er en åttondelsfinal mot Sloane Stephens, kanske en kvartsfinal mot Petra Kvitova. Det låter lite drömmande, men faktum är att Peterson är nära nu.

Det här var i långa stunder så bra. Mertens är kanske en av de smartaste spelarna på WTA-touren just nu, hon gjorde vissa justeringar i sitt spel efter första set och spelade mycket på Petersons backhand.

Petersons forehand var annars jobbig för Mertens, som inte alls gillade den höga studsen. Peterson försökte också flytta runt Mertens och servade också rätt bra mot Mertens som har bra returer annars.

På slutet, i tiebreaket, hade Mertens lugnet och erfarenheten. Det såg ut att avgöra.

Rankas runt 60 efter Cincinnati

Det blev en bra start i USA inför US Open för Peterson som i kvalet besegrade både Schmiedlova och Putintseva i kvalet. I första omgången blev det 2-1-seger mot Siniakova, innan dagens förlust.

90 rankingpoäng blev det och en plats runt 60-strecket på nästa ranking.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.